Pakeitimai būsto draudimo produkte

"If" atnaujino būsto draudimą. Nuo šiol pakeitus sudužusius ar išdaužtus būsto langų stiklus, vagių sugadintą spyną arba įstačius naują spyną, kai yra pavogti raktai, "If" klientams nuostoliai bus atlyginami be franšizės.

"Pastebėjome, kad lyginant su kitų Baltijos šalių gyventojais, lietuviai nepalankiausiai vertina franšizę. Ir Latvijoje, ir Estijoje šie mokėjimai yra kur kas didesni nei Lietuvoje, tačiau lietuviai pageidauja, kad patyrus nuostolių nereiktų padengti jokios žalos", – naujovės atsiradimo priežastį aiškina "If" privataus turto draudimo produkto vadovas Tomas Sinkevičius.

Specialistas atkreipia dėmesį į namuose naudojamų elektrinių prietaisų bei įrengimų draudimą nuo gedimų. "Visi prietaisai iki 7 m. amžiaus nepriklausomai nuo to, ar juos paveikė išoriniai, ar vidiniai veiksniai, įgyja draudimo apsaugą, kuri savo savybėmis artima gamintojo suteikiamai garantijai. Tai reiškia, kad jiems sugedus atlyginamos remonto ar naujo daikto įsigijimo išlaidos. Svarbu tai, kad apdraudžiama visa namų technika, nepriklausomai nuo jos vertės, įskaitant ir šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo ar netgi baseinų įrangą," – sako T. Sinkevičius.

Dar vienas privalumas – visų namuose esančių prietaisų draudimas tokia suma, kiek jie kainuoja nauji. Dėl vagystės, gaisro, užliejimo ar kitų priežasčių praradus seną šaldytuvą ar televizorių, draudimo bendrovė apmokės tokio paties arba panašaus naujo daikto įsigijimo išlaidas, neskaičiuodama šių daiktų nusidėvėjimo. 

"Buitinės technikos kainos yra linkusios mažėti, todėl nusidėvėjimo taikymas senesnius nei 5 metų amžiaus prietaisus paverčia praktiškai nedraudžiamu turtu. Norėdami išspręsti šią problemą, sukūrėme draudimą, kuriame nebūtų taikomas nusidėvėjimas buitinei technikai," – sako T. Sinkevičius. Anot specialisto, "If" pristatomi būsto draudimo privalumai suteikia maksimalią apsaugą namų turtui.